Kısaca nezaket bir alışkanlık işidir...



Bir dalkavukluk nezaketi vardır ki,hiç hoş değildir.Lakin zaten o nezaket de değildir.Bana öyle geliyor ki bile bile yapılan şeylerin geneli nezaketin dışında kalır.Örneğin,gerçekten nazik bir adam,kötü ve huysuz insana kötü davranıp hatta şiddet de gösterebilir.Bu nezaketsizlik değildir.Hesaplı övmeler nezaket değildir.Nezaket yalnızca düşünmeden yapılan ve bizim ifade etmeyi düşünmediğimiz bir takım şeyler ifade eden hareketlere denir.



aklına geleni yapan,aklına geleni söyleyen,hemen ilk hissine kendini kaptıran,daha ne hissettiğini bile anlamadan;hayret ,iğrenme,,haz hislerini ifade eden adam,nezaketsiz bir adamdır;bu tür bir kişi,nezaketsiz biridir.Böyle biri,sürekli özür dilemek zorunda kalır.Çünkü kasıt olmadan başkalarını rahatsız eder,üzer.

Nazik kişi,iş işden geçmeden rahatsız ettiğini fark edip derhal yolunu değiştirir.Ama neler söyleyeceğini ve neler söylemek gerektiğini önceden tahmin etmek,daha büyük bir nezaketsizliktir.
Kısaca nezaket bir alışkanlık işidir.

2 yorum:

Ezgi zeynep dedi ki...

Canım bence mevzu çok güzel anlatılmış yazında,beğendim.
kalemine ve yüreğine sağlık...

Adsız dedi ki...

Simply want to say your article is as surprising.
The clearness in your submit is simply spectacular and that i can assume you're an expert in this subject. Fine together with your permission let me to seize your RSS feed to stay updated with drawing close post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work.

My blog - SEO

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı